Koronczi Endre - Széljegyzetek  
 
a munkák   a kiállítás  
 
   
 
 

<<"Az Inda Galéria kiállítása Koronczi munkásságának egy kérdéskörét járja körül, amely egyszerű fizikai jelenségekkel és elemekkel foglalkozik. Az alapelemekből kiindulva (föld-víz-levegő-tűz) ez alkalommal a szél és a lehelet összekapcsolódó jelenségeit vizsgálja. Kérdése arra vonatkozik, mi történhet, ha valamelyik az elemek közül hiányzik, ha a tűz, a szél, a víz "áll", illetve ha a szél állóképpé merevedik.

A kiállítás fontos eleme a még be nem mutatott Négy szél sorozat, amely négy különböző helyszínen készült költői mozgóképsor a levegő mozgásáról. A táj és a növények mozgása minden darabon különböző karakterrel bír, más képet mutat. A Négy szél műfaja olyan különleges mozgókép, amely egy dvd-lejátszóval egy fotó, vagy klasszikus keretezett kép funkcióját tölti be.

Az Elemek sorozat a mozgó vizet, tüzet, földet és levegőt egyszerűen megállítja a képernyőn. Érzékletesen szembesíti a nézőt azzal a kérdéssel, mi van akkor, ha valami olyan dolog nem történik meg, amiről teljes bizonyossággal tudjuk, hogy megtörténik a környezetünkben.

A légmozgás témának emberivé "fordítása" az az új sorozat, amely a leheletet kísérli meg láthatóvá és érzékelhetővé tenni, úgy, hogy szűk kivágatú portrékat helyez egy légáramlatot "kifújó" szerkezet dobozába. Itt az állókép, a fotó életre kelti azt, amit ábrázol: a fuvallatot.>>

>>>>

 
 
a munkák   a kiállítás  
 
copyright: Koronczi